Kennis [2]


Scouting
In het artikel Reuring over dubbele pet CDA'er is Kamerlid en voorzitter van Scouting Nederland Ger Koopmans (CDA) verkeerd geciteerd. Het woord 'padvinders' heeft hij niet gebruikt.

Volgen
In het artikel Volg de Finnen en eis pansalt als zoutvervanging staat dat elk bruin brood van 800 gram 14,4 gram keukenzout bevat. Dit moet 10,4 gram zijn, volgens het RIVM.

Omgekeerd
In de recensie van het fotoboek Genderkinderen; geboren in het verkeerde lichaam
van Ellen de Visser en Sarah Wong zijn twee foto's verkeerd geïnterpreteerd, waardoor de indruk werd gewekt dat de bij het artikel afgebeelde persoon van een vrouw een man werd. Het omgekeerde is het geval.


Deep Blue
In de artikelen Mijlpaal in denkkrachtwedloop: computer wint quiz van mens en De quizzende computer Watson staat dat schaakcomputer Deep Blue van IBM de voormalig wereldkampioen Garry Kasparov in 1979 versloeg. Deep Blue versloeg Kasparov in 1997.

Wegvallen
In het artikel De draagbare revolutie is door het wegvallen van het woord 'samen' een zin zijn betekenis verloren. De zin had moeten luiden: Dit is de paradox die Turkle ontrafelt: om digitaal samen te kunnen zijn, al is het maar om even e-mail te checken, zonderen mensen zich af.


Dit alles in: Correcties & aanvullingen, NRC Handelsblad, februari 2011.