Kennis [3]


Vakman
In het artikel Een vakman die ook onder hoge druk rustig blijft staat dat het de gewoonte is dat de drie krijgsmachtonderdelen bij toerbeurt de commandant der strijdkrachten leveren. De laatste drie keer was dit het geval, maar daarvoor niet.

Geschiedenis
In het interview met Peter Raedts in de wetenschapsbijlage staan twee fouten. Raedts is hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. En de presentatie van zijn boek vindt plaats op woensdag 5 oktober, om 15.45 in het Collegezalencomplex, zaal 5, Mercatorpad 1, Nijmegen.

Opvallen
In het artikel CDA: val vooral niet te veel op staat dat Hanke Bruins Slot de enige nieuwkomer was in de CDA-fractie na de verkiezingen. Inmiddels heeft zij gezelschap gekregen van Michiel Holtackers.

Gefreut
In de inleiding bij het artikel Es hat uns sehr gefreut is sprake van Franz Joseph, de laatste keizer van Oostenrijk. Dit klopt niet. In 1916 werd hij opgevolgd door zijn achterneef Karl I - als koning van Bohemen
Karel III en als koning van Hongarije Karl IV. Hij zat tot 1918 als laatste keizer op de troon van het Habsburgse rijk.

Vandaag
In de rubriek Zap van Hans Beerekamp staat dat Eva Jinek volgende week aantreedt als presentator van het WNL-programma Vandaag de dag. Ze is gisteren begonnen.

Verscherpt
In het artikel Ik schaam me dood. Hoe kon het zo ver komen? staat dat het Sinai Centrum in Amstelveen onder verschept toezicht staat van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit is onjuist. Het verscherpte toezicht werd recentelijk opgeheven.

Ingenieurs
In de grafiek bij het artikel Veel last van overheidsbezuinigingen, over ingenieursbureau Arcadis, beslaat de x-as de voorbije vierenhalf jaar. Dit klopt niet. De x-as beslaat de voorbije zeven maanden.

Snap
Bij het artikel Ik hou niet van hap-snap werk is de naam van de fotograaf weggevallen. De foto van Klaas Knot en zijn boekenkast is gemaakt door Andreas Terlaak.


Dit alles in: Correcties & aanvullingen, NRC Handelsblad.